söndag 23 september 2012

Landsbygdsutveckling: Konferens i Harlösa och studiebesök Ivöbygden

Häromdagen bjöd RRC in till konferens i Harlösa (av alla platser!).

Temat var Regional attraktivitet och innovationsförmåga. Regionrådet Catharina Blixen-Finecke välkomnade, utredaren Christian Lindell från Region Skåne informerade om "Så ser det ut i Skåne – problem och möjligheter", Margareta Hjelmkvist (se nedan) informerade om projekt med jämställd IT, m m.

Varför Harlösa? Jo, orten har faktiskt ett mycket drivande byalag under Rolf Jönssons ledning. Honom har vi träffat på även i andra sammanhang, t ex i projektet Från idé till handling, som drevs av RRC (och där FemNet var samverkanspartner).   

Se byalaget och vad de åstadkommit - hemsida: www.harlosa.nu och där man också kan få information om deras senaste projekt, ARNA och Fågelriket.


Departementssekreterare Christina Nylén från Näringsdepartementet informerade om Attraktionskraft Sverige
 _ _ _ _ _ _
Häromveckan var FemNets/Senioras utsände på studiebesök på landsbygden i nordöstra Skåne, inbjuden av RRC.

Vädret var strålande och naturen i full prakt – sista ryckningen innan hösten tar vid på allvar.  Vi träffade bl a Margareta Hjelmqvist, som är ordförande för Christina, ResursCentrum för kvinnor i Kristianstad. Tillsammans med sin make och dotter driver Margareta Vånga 77.1, som ligger tätt intill Ivösjön. Verksamheten har äppel- och päronodling, café, bageri och aktiviteter som t ex vandringar som Smakstigen och Brottets väg, m m. Väl värt ett besök! Ligger dessutom vid Ivösjöbygdens Humleslinga.

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar